Bekräftelse

Idag försökte jag rida ett dressyr pass med min lilla giraff. Red med ny sadeln utan gougetygeln. Just idag ville jag ha en sorts bekräftelse på att sadeln inte klämmer , trycker är förlång eller något sånt. Mest orolig har jag ju varit över att den är förlång, gå från en 16,5" till 17,5". Faxen är väldigt duktig på att visa om han tycker är något fel, vi kan ta nosgrimmor som exempel, sitter det för högt upp slänger han med huvudet och gör allt för att försöka förstå en att förstå. Men han gjorde ingenting, han var helt normal, öronen spik rakt framåt och gjorde allt förutom att koncentrera sig. Men för idag så kändes den där koncentrationsförmågan inte så viktigt. Idag tycker jag att jag fick bekräftelse om att han är okej med den också. Jag vet jag låter värsta töntigt med prio nummer 1 för mig är min häst! Imorgon ska jag ta och fota också hur sadeln sitter, den är grymt skön och snygg iaf!

/Lowa


Shine bright like a diamond

Jag vill träna ordenligt nu! Jag har en så stor abstinens till ett rikigt ordenligt dressyr pass för en tränare och allt bara flyter på. Känna på ny sadeln ännu lite mer och bara rida och njuta men min nya fina utrustning. Jaja snart kommer den normala vardagen igång och jag slipper längta! Nu får jag ist längta utomlands som kommer om exakt 7 dagar. Då lämnar jag min käraste ögonsten i händerna på Jeanette och min andra ögonsten hos mormor och morfar. Ska bli skönt att komma bort från denna kalla stad men samtidigt känns det som jag kommer längta ihjäl mig till djuren.
 
På tal om ny sadeln så ska jag rida med den imorgon, utan gouge tygeln denna gång, bara känna så exakt allting verkar vara okej. Fast det är ju lite försent med tanke på att lapparna är bortagna osv men han har ju inte reagerat tidigare så jag hoppas det inte ska vara något nu. När en sadelmakare kommer upp hit ska jag i alla fall kolla båda sadlarna bara för att försäkra mig om. Tycker det är viktigt med tanke på vad skadorna kan innebära. Som tur så varierar jag Smilla sadlar ju också så det inte alltid blir samma tryck. Något som jag hade velat testa att rida med är impression pad en pad som visar om sadeln trycker någonstans. Då blir den gneomskinliga fläckar. Men sålänge han är normal, det känns bra och inget konstigt händer så tror jag verkligen på denna sadel. Jag tror också på Evas ord - den är inte skräddarsydd efter honom , men den passar honom. Tror den blir perfekt! Ni ska känna på lädret, jag kommer sitta som en smäck! 
 
Det som ska köpas in till nysadeln är ett par stigbyglar och ev stigläder. Om jag hittar ett par stigläder i riktigt bra läder så kan det få slinka ner också! Som sagt- kolla outfitarna som jag kommer ha till höstens träningar!
/Lowa
u

10 saker du kanske inte visste om mig?

• Jag är hemskt nålrädd
• Jag får panik när jag sitter i en bil som kör om en annan bil.
• Jag har väldigt höga krav på mig själv inom skolan & ridningen.
• Jag Vill ha en speciell ponny mer än allt annat just nu.
• Min favoritmat är köttfärssås och spagetti.
•Jag kan vara riktigt envis när jag inte vill göra det jag blir tillsagd.
•Jag måste passa alla tider, om jag kommer försent någonstans får jag panikångest och blir super stressad.
•Jag har aldrig brutit någonting.
•Min största idol är Ke$ha.
•Min största fobi är att bli nedsövd.


Sommartider

Nu under sommarlovet så kommer uppdateringen vara kass.. Vi åker bort titt som tätt, vi är ute med kompisar, hästarna står på bete osv och vi har ingenting att skriva om! För hur roligt är det att läsa , idag har Faxen vilat, idag skrittade vi ut osv? Jag kommer ju inte kunna rida ett "ordentligt" dressyrpass på hela sommaren och bete innebär ju att de ska vila så Faxen går väldigt lugnt. Så att läsa att Faxen vilar varannan dag är nog inte så roligt att läsa. Men på hösten då jäklar!
 

Men i alla fall idag ska min syster rida honom och igår hade vi fotografering med klänning osv. Fick väldigt bra bilder dock blev bilderna något sämre när min syster fotade mig för hon inte är så tränad i fotografering (ursäkta Smilla). Sedan har jag funderat lite på vad jag vill köpa åt Faxen i "framtiden" , det kommer ju alltid finnas saker man vill ha och genom åren så kommmer det nog bli en hel del också. Nu tar jag upp schabrak bara för det är roligast att läsa om tycker jag :)
 
Vi börjar med vilka färger jag vill inskaffa till Faxen så småning om. Jag tycker det är onödigt att ha 10 marinblåa så ist ska jag försöka hålla mig till ett schabrak en färg. Åter till färgerna :
 
-Grått
-Orange
-Rött
-Beige
-Grönt
-Gult
-Tävlingsschabrak
 

Sen tycker jag passpoalerna och kantbanden har stor betydelse. Ett som är säkert är i alla fall att på det beiga schabraket SKA det vara brun passpoal / kantband.
/Lowa
 
 

Faxen

Ponnyn gick så fint idag :) vi klättrade i en jätte brant backa och hästarna tyckte det var väldigt jobbigt! Sen så hoppade vi en stock på 60 cm två gånger och galopperade och travade lite grann. Han har verkligen blivit go och rund runt magen, tur att det inte är alltför många veckor kvar så han inte hinner bli allt för fet...

Dagarna flyter på och jag längtar tills en riktigt fin dag då vi kan ta en riktigt fotodag har värsta idéerna!

/Lowa


Pengar i plånkan

Igår red jag ett dressyr pass men kom hem rätt så sent på kvällen. Vilket inte alls gick nå bra, och denna gång berodde det varken på mig, hästen, utrustningen eller något sånt utan det berodde på att det inte finns något ställe att rida ordentlig dressyr på!

Red med nysadeln och det är verkligen skön! Rider två- tre gånger till utan schabrak så den formas snabbare efter honom. Idag ska jag dock rida Foxy pga av att Alma är bortrest.

Och när vi ändå kom in på schabrak... Nu har jag sparat ett tag och faktiskt har det lönat sig! Nu tänker jag först och främst ta med dessa pengar utomlands men som vanligt kommer jag förmodligen inte köpa så mycket där så det känns som Faxen kommer få en del nya saker. Det som ska köpas in som är säkert är ett nytt innetäcke iaf. Vi har massa saker till salu så är du intresserad av något så kolla om vi har det, vi säljer billigt och bra! :)

/Lowa


Snart är det tävling igen!

Åh, längtar redan! I september är det hemmatävlingar i dressyr, lokal tävling. Kollade lite fort på TDB vilka klasser det var på ett ungefär och vilka jag skulle starta osv.

Det är en tvådagars tävling så jag startar en klass varje dag. Tror det blir LC+LB, eller det beror på om träningen känns bra när den såsmoningom kommer igång. Då rider jag möjligtvis LB+LB, taggad till 1000! Hoppas Wanda lägger på sig lite hull under betet så hon inte är lika spinkig, då menar jag inte endast magen!


Jag saknar dig så att det gör ont.

Gång på gång blir jag frågad, håller du ännu på med den där stora bruna hästen ännu?
Jag har alltid kunnat säga 'ja, såklart' men nu, vad ska jag säga?. Det gör så ont att dag ut och dag in bli påminnd att du är borta, långt borta och borta förevigt. Det gör så ont.


Jag saknar dig så att det gör ont.

Gång på gång blir jag frågad, håller du ännu på med den där stora bruna hästen ännu?
Jag har alltid kunnat säga 'ja, såklart' men nu, vad ska jag säga?. Det gör så ont att dag ut och dag in bli påminnd att du är borta, långt borta och borta förevigt. Det gör så ont.


Konfirmationen

Nu har jag tagit konfirmationen. Nu är allt över och vad jag kommer sakna vissa.. Usch känns bra men dåligt på olika sätt. Imorgon får jag äntligen träffa Faxen för första gången på 10 dagar.

Tror jag ska till siiken på kvällen och umgås med hon och Ellen ett litet tag. Imorgon blir det normal update från min sida, låt mig få njuta sista dagen bara ;)

/Lowa


Jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord

Ja vad är nu detta? Jag lämande er lite tvärt utan att säga att jag skulle åka, men om jag ska vara ärlig packade jag och sen så slockande jag.. 
 

Konfirmations lägret har i alla fall varit roligt! Helt överförväntan faktiskt! Jag hade mycket roligare än jag trodde vi skulle ha. Fast har nog gått upp 10 kg med tanke på allt vi åt där, jesus. Och inte nog med det om två veckor åker jag ju igen men utomlands, men då ska jag kolla om Jeanette vill blogga för hon ska ju ta hand om Faxen. Åter till lägret, vi spelade volleyboll och hade en massa roliga lekar! Såklart hade vi arbetspass,gudtjänster och sånt också. Det enda jag tyckte var mindre roligt att det inte var några konfirmationskillar på vårat läger typ, 3 stycken. Men som tur var så var KU ledarna roliga! Och vilka kärleksromanser som hände där mellan folk, ni skulle bara veta...
 
Jag har lärt känna nya men har verkligen kommit nära en tjej, nämligen Amanda! Det var som att vi känt varandra hela livet och vi ska göra allt för att hålla kontakten. Båda har krävande sporter men jag hoppas verkligen att vi hållet kontaken!
 
Om vi ska prata lite om Faxus då,  så har ju Smilla och han åkt och tävla en LC i Luleå. Som de 0+0 duktiga! De kom på tredje plats också. Sen vet jag inte så mycket mer vad hon har gjort med honom, han verkar i alla fall må bra och jag saknar honom hur mycket som helst och imorgon får jag äntligen träffa honom! Imorgon tar jag också själva konfirmationsgudtjänsten. sista dan med alla vänner... Bilder kommer senare!
 
/Lowa

Vi lever!

Hejsan, som ni sett har vi inte bloggat överhuvudtaget under en period. Anledningen till det är att Lowa är på konfimationsläger och har inte tillgång till internet. Jag har inte heller haft internet då vi varit i stugan,  men när jag väl fick internet har jag inte haft motivation eller ork för bloggen då detta har varit en tuff period för mig. Men nu är jag back on track med nya friska tag och prioriterar bloggen mer. Ska ta mig i nacken och sköta bloggen tills Lowa är tillbaka så hon inte dödar mig, haha ;) / Lowa & Stina

Tävlingsresultat, Stina & Wanda, VT-2013

 
 
Klubbtävling (Deltävling 2 av vårat klubbmästerskap)
Red en LC:2 på ca: 70,7%. Blev 2:a placerad.
Red Wanda på deltävling 1 också, fast på höstterminen när jag ännu inte var tävlingsryttare åt henne. Då red vi samma program fast på ca: 61,7% och blev även då 2:a placerad.
 
Lokal tävling på Ridklubben Dundret, Hästgruvans Ponny Cup.
Debuterade LB under denna tävling. W var ganska stressad första dagen. Första dagen red vi LB:0 på framridningen var hon dunderfin.  Men på banan flippade hon ur. Gick inte fram till domaren osv. Hon var även spänd som en fiolsträng hela ritten. Vi var i princip i mitten på banan hela ritten, haha!
Vi fick ihop 54,06%, inte alls nöjd. Vi kom även sist, haha sötponnyn!
 
Nästa dag red vi LB:1. W var fin under framridningen och även på banan. Vi red ihop 65,86% vilket jag är jättenöjd med!! Vi kom på en 4:de plats. Lite surt var att vi endast kom 0,72% från tredjeplatsen! Det gör inget att vi inte blev placerade utan känslan var å topp och jag hade inte kunnat vara mer nöjd över ponnyn som var så avspänd på banan och gick fram till domaren utan problem!
 
Vi kom 2:a i själva cupen vilket var väldigt roligt!
 
Klubbtävling (Deltävling 3 av vårat klubbmästerskap)
Red LC:2 igen. Tänkte ta LB men strök mig och tog LC ist. Då Wanda gått så dåligt på träningarna innan. Red ihop 71,8% och det räckte till en vinst i klassen! Duktiga W, men dock är jag inte helt nöjd med känslan då vi fick ett för tidigt avbrott..
 
Det var planerat att åka för att tävla i Överkalix. Men det hade blivit missförstånd så tävlingen var endast för storhästar, synd!
Men i Augusti startar vi våra lokala hemmatävlingar. Sedan ska jag och Malin prata med vår tränare om en eventuell bortatävling som vi kan åka på i September!
 
 Stjärnan!
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus