variation bådar gott för allihopa

Vid detta laget så vet väl alla att det är viktigt att variera nosgrimmor, bett och om man har möjlighet även sadel.
 

Sadel är bra att variera om man kan det. Det är inte alla som har två sadlar som passar ens häst men om man har det så är det jättebra att variera sadel någon gång i veckan också för att sadlarna ger olika tryck. Men till det viktigaste då, nosgrimma och bett. Oftast har Faxen inte samma bett / nosgrimma längre än två dar , ibland undantag.  Men varje gång vi rider ut har vi ett träns + bett, när vi rider ut har vi ett träns + bett och såklart ett till hoppningen.
 
Jag tycker själv det är väldigt bra också att variera utan nosgrimma om det går. Varför ska man variera då? Jo för att minska slitagen. HÄR är en bra sida som berättar med om detta.
 
Hoppningen - Pullarträns + rakt eggbett. Pullartränset är ett väldigt bra nosgrimma då den inte kan störa hästens andning på något sett och för att den inte ligger an mot hästens tänder. Rakbettet i sig är ett väldigt milt bett som inte ger något tryck. Dock vill både jag och Smilla testa nova bett någon gång!
 
Rider på:
 
Vill testa:
 
 

Dressyr- Remontnosgrimma + tredelat eggbett.  Remontnosgrimman är också en bra nosgrimma då den inte trycker på hästens tänder och är en mild nosgrimma. Men det får verkligen inte spännas för hårt eller för långt eller för högt upp. Är du osäker hur den ska sitta, hör med din tränare! Tredelat eggbett funkar väldigt bra för Faxen. Då eggbettet hjälper bettet att bli stabilare och hålls på plats i munnen. Hade velat testa Sprenger Dynamic RS WH Ultra med fasta ringar. Dock kostar bettet 1.390 kr så om jag köper det så blir det eventuellt begagnat. För Faxen funkar som sagt bra på eggbett.
 
Rider på:
 
 
Hade velat testa:
 
 
 
Uteritt- Ingen nosgrimma + tvådelat bett med lösa ringar. Som sagt så använder vi ingen nosgrimma här vilket  också funkar bra som variation. Tvådelade bettet är det bettet som vi anser som starkas, därför använder vi det på uteritter och det funkar alldeles utmärkt!
 
Rider på:
 
   
Jag hade då och då även velat rida på bettlöst. Men då vet jag inte om man ska köpa ett sidepull eller ett hackamore. Förslag?
 
/Lowa
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus